Bali

Persoonlijke tips voor een bezoek aan Bali 

Nu de corona pandemie minder beperkingen met zich meebrengt, beginnen voor veel mensen de reiskriebels weer omhoog te komen. Voor mij is dit ook zeker het geval. Een locatie die ik graag nog eens zal willen bezoeken is Bali. Een eiland waar veel over bekend is, maar wat zijn nou echt dingen die je zeker moet doen als je daar bent? Bali heeft veel te bieden, dit gaat van rijstvelden tot riviervalleien, naar prachtige witte zandstranden. Het is een eiland waar je echt de levendige Hindoe cultuur kan zien. Toch wil je als je deze bestemming op de planning hebt staan, wel voorbereid er naar toe vliegen. 

Zelf ben ik een echte koffieliefhebber, indonesiĆ« is dan ook in de warend het op drie na grootste koffieproducerende land. Seniman coffee is dan ook iets wat je in Bali bezocht moet hebben. het slaat aan de top van de Indonesische koffiespecialiteiten. Om in de smaakervaring tips te blijven ligt er in noord Bali Pengalaman Rasa, dit is de plek om bijvoorbeeld te genieten van frangipani thee of te leren over de traditionele landbouwmethoden. 

Bali

Activiteiten op het eiland

Als ik naar eigen ervaring mag spreken, maak je mij niet blij met een vakantie waar je alleen maar op het strand ligt. Bali biedt dan bijvoorbeeld ook de mogelijkheid op trips of cursussen te boeken waar je gaat duiken, dit is naar mijn idee echt een ervaring wat je niet wil missen. Om het nog avontuurlijker te maken kan je ook kijken of je Mount Batur kan bezoeken, dit is een actieve vulkaan wat echt een mooie attractie is om te bezoeken en de wandelschoenen voor uit de kast te trekken. Bali biedt heel wat actieve dingen, zoals het fietsen door Sidemen Valley of ergens hiken. Hierna kan je altijd bijkomen bij een lokaal restaurantje of op het strand en dat klinkt toch als muziek in je oren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *