Hoe kies je een goede notaris?

Als je een probleem of uitdaging op zakelijk niveau hebt, dan is het een grote kans dat je een notaris nodig zult hebben. Er zijn namelijk een aantal zakelijke dingen die je niet zelf mag aanvragen of regelen. Voor die zaken kun je alleen terecht bij een notaris. Maar hoe kies je nu precies een goede notaris? Er zijn gelukkig tegenwoordig veel notarissen, maar daardoor maakt het de keuze niet makkelijker. In dit artikel zal ik je helpen en een paar handige tips geven over hoe een goede notaris uitkiest.

Voor welke akte heb je hulp nodig?

De allereerste vraag die je jezelf moet stellen is, voor welke akte heb ik hulp nodig? Er zijn namelijk veel notarissen en daarom zijn er een aantal die vooral gespecialiseerd zijn in bepaalde aktes. Soms is het ook zo dat een notaris bij alle aktes kan helpen. Nu is het zo dat de prijs per akte verschilt en daarom is het handiger om direct op de akte te zoeken. Zo kan je onder andere goed vergelijken wat de verschillende kosten voor een samenlevingscontract zijn, deze kunnen namelijk heel erg verschillen per notaris. Een samenlevingscontract houdt onder andere in dat je samen met je (samenlevings)partner ondertekend hoe je sommige zakelijke punten gezamenlijk vastlegt.

Notaris bij jou in de buurt

Daarnaast is het handig om een notaris te kiezen die niet ver bij jou uit de buurt zit. Woon je bijvoorbeeld in de omgeving van Tilburg? Kies dan een notaris in Tilburg. Nu vraag je je misschien af waarom dit nu belangrijk kan zijn. Het grootste voordeel is dat je op reiskosten en reistijd kan besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *