De handigste benodigdheden voor een gezonde en volle baard

Een baard is misschien wel het krachtigste kenmerk van de man. Een volle baard versterkt de aantrekkingskracht, geeft je meer zelfvertrouwen en ziet er gewoon heel mooi uit. Echter, hij heeft wel veel verzorging nodig. Als je dit vergeet of er simpelweg te weinig aan doet, dan kan een baard juist een averechts effect hebben. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je een wilde uitstraling krijgt. Daarom is het ongelooflijk belangrijk om over goede benodigdheden te beschikken. Maar wat heb je precies nodig voor een gezonde en volle baard? Waar moet je dan aan denken? In dit artikel ontdek je baardtips en meer, zodat je voortaan precies weet wat je moet doen om jouw baard gezond te houden. 

Geduld is een schone zaak 

Sommige mannen zijn van nature gezegend met een volle baard. Ze hoeven nauwelijks iets te doen om hun baard te laten staan. Sterker nog: in enkele dagen is de baard alweer dusdanig lang, dat het opnieuw bijgetrimd moet worden. Dit terwijl er ook genoeg mannen zijn die weken- tot maandenlang kunnen wachten en dan nog nooit zo’n volle baard zullen krijgen. Daar is ook weinig aan te doen. Dit is voor een groot deel genetisch bepaald. De baardgroei stimuleren kan wel. Je hebt verschillende serums die hierbij kunnen helpen. 

Uiteindelijk geldt: geduld is een schone zaak. Probeer het daarom niet te overhaasten. Veel mannen komen uiteindelijk op het punt dat hun baard het niet is en vervolgens scheren ze alles maar weer weg. Maar wat zou er gebeuren als je nog even zou wachten en zou kijken wat je baard doet? Grote kans dat het resultaat je zal verbazen. Heb dus geduld en wacht af. 

Goede baardtrimmer 


Het maakt niet uit of je je baard wilt laten staan of slechts een paar stoppels over wilt houden, een baardtrimmer is voor vrijwel elke man een absolute must. Ook als je je baard wilt laten staan. Je kunt niet zomaar beslissen dat je je baard laat groeien en vervolgens gewoon niets meer doen. Ook dan heeft een baard veel verzorging nodig. Juist dan. 

Probeer je baard in elk geval minimaal één keer per week onder handen te nemen. Gewoon om de contouren wat bij te werken en ervoor te zorgen dat hij niet alle kanten opgroeit. Bij een lange baard zou je eventueel ook een schaar kunnen gebruiken. 

Weet je niet goed welk type baard bij jouw gezichtsvorm past? Maak dan eens een afspraak bij een barbershop. Zij hebben jarenlange ervaring met allerlei soorten baarden en kunnen jou precies vertellen wat je nodig hebt en wat het beste bij je staat. 

Verzorg je baard dagelijks 


Dan is er ook nog de dagelijkse verzorging. Logischerwijs moet je een lange baard ook dagelijks even kammen of borstelen om hem goed in model te houden. Het zou gek zijn als je dat niet doet, terwijl je je hoofdhaar (wat misschien zelfs wel korter is) wel dagelijks verzorgd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *