De CR2032 batterij: knoopcel, lithium en het meest verkocht

De CR2032 batterij is de meest verkochte knoopcel batterij van dit moment. U heeft hem nodig, bijvoorbeeld voor in uw deurbel, in uw autosleutels, in speelgoed en in uw weegschaal. De term knoopcel batterij komt voort uit de vorm van de batterij en de samenstelling. Deze platte en vaak dunne batterijen hebben de vorm van een knoop en bestaan uit één enkele geladen cel. De bovenkant (deksel) is dan de pluspool en de onderkant (behuizing) is de minpool. Hier leest u meer over deze veelzijdige batterij, over de codering, over wat u ervan kunt verwachten en vindt u enkele kooptips.

De kenmerken van de CR2032 batterij

Aan de naam van de CR2032 batterij kunt u al heel veel afleiden. Aan de letters CR ziet u dat het een lithium batterij betreft. Aan de nummers 2032 ziet u dat deze batterij een diameter heeft van 20 millimeter en dat deze 3,2 millimeter dik is. Dat gezegd hebbende, zal u de CR2032 batterij ook met andere coderingen tegenkomen, zoals 5004LC, ECR2032, 2032 of KCR2032. Dit zijn allen namen voor dezelfde batterij. De spanning is 3 Volt.

Ook het feit dat het een lithium batterij betreft geeft deze knoopcel enkele kenmerken die hem onderscheiden van de alkaline batterijen. Lithium batterijen zijn sterker, gaan langer mee en lopen niet leeg. U gebruikt ze dus in apparaten die u regelmatig weglegt of die niet constant aan staan, zoals rookmelders en weegschalen. Een ander kenmerk van lithium batterijen is dat ze beter tegen temperatuurschommelingen kunnen. De gemiddelde houdbaarheid van lithium batterijen is 6 jaar.

Enkele kooptips

Als u regelmatig batterijen koopt, dan weet u hoe gemakkelijk het is om met de verkeerde thuis te komen. En vooral bij knoopcel batterijen is dit een probleem. Ze lijken allemaal op elkaar en als u denkt dat u de CR2032 batterij herkent aan de code komt u er achter dat deze ook onder andere namen verkocht worden. Het is dus bijzonder belangrijk dat u met de juiste batterij thuiskomt en dat u geen risico loopt om met een verkeerde batterij  te komen te zitten. De volgende tips helpen u bij de aanschaf van de juiste en beste CR2032 batterij.

  • Als u batterijen ziet met de codering LR, dan zijn dit alkaline batterijen en dus niet de juiste batterij voor u.
  • Neem de originele batterij mee naar de winkel. De code staat hierop vermeld, maar als u er toch niet uitkomt, dan geeft u hem aan een medewerker. Zij weten ongetwijfeld welke batterij u nodig heeft.
  • Als u de originele CR2032 batterij niet mee kunt nemen, maak er dan een paar foto’s van zodat de codering, het voltage en de andere kenmerken goed zichtbaar zijn.
  • Kies altijd voor een CR2032 batterij van een goed merk en van de nieuwste badge. U bent dan gegarandeerd van de beste prestaties en de langste levensduur.
  • Vergeet nooit om het bonnetje mee te nemen. Maakt u toch een fout bij de aanschaf van uw CR2032 batterij, dan kunt u hem altijd ruilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *