Galaxy S22 Ultra als nieuw hoofdstuk

Samsung’s Unpacked Event bracht dit jaar de nieuwe generatie Galaxy S-reeks met drie vlaggenschipmodellen uit die allemaal One UI en OS-ondersteuning bieden. Het is niet verwonderlijk dat het kroonjuweel van de line-up de vervanging is van de Note-serie – de Galaxy S22 Ultra met een ingebouwde S Pen. 

Terwijl de Galaxy S22 en de S22+ worden gepositioneerd als budgetvriendelijke opties met een indrukwekkende lijst aan functies en een vertrouwd ontwerp. Ook is er een speciale Samsung Galaxy S22 hoes ontwikkeld. 

Galaxy S22 Ultra

Met de Galaxy Note-serie die vorig jaar een nieuwe release oversloeg, was de toekomst van de Galaxy-smartphone met een S Pen twijfelachtig. Vanuit operationeel en structureel perspectief leek het heel logisch om de Note-line-up te beëindigen. Gezien de chiptekorten zal het condenseren van de vlaggenschipopstelling in het voordeel van Samsung zijn.

Galaxy S22 Ultra-scherm

De Galaxy S22 Ultra heeft de vorm, kenmerken en het algehele uiterlijk van de bekende Galaxy Note. Het heeft een groot 6,8-inch scherm met alle toeters en bellen van Samsung en een dynamische verversingssnelheid tussen 1Hz en 120Hz met een piek van 1.750 nits helderheid. 

Verbazingwekkende schermen zijn synoniem met Samsung, maar deze keer heeft Samsung zichzelf overtroffen. Ook het nieuwe Samsung Galaxy S22 ultra hoesje is verrassend.

Galaxy S22 Ultra-camera

Over de camera gesproken, Samsung besloot de hardware van vorig jaar te behouden en de prestaties te verbeteren met de update van neurale verwerkingseenheid voor geavanceerde AI-functies. De hoofdlens is hetzelfde als op de S21 Ultra met 108 MP in combinatie met een 12 MP ultrabrede sensor, 10 MP telefoto en 10 MP periscooplenzen. 

Selfies worden gemaakt door een 40 MP camera. De belangrijkste verbetering is de optische beeldstabilisatie, die nu een 58 graden grotere hoekcorrectie heeft. Samsung heeft optionele camerafuncties toegevoegd, zoals shot framing, lichtcorrecties, verbeterde portret- en nachtmodi.

Galaxy S22 Ultra Prestaties

Dankzij de verbeterde software-ondersteuning van Samsung krijgt de Galaxy S22 Ultra Android 16. Vier jaar Android-ondersteuning is ongetwijfeld een van de belangrijkste kenmerken, omdat het betekent dat je de S22 Ultra langer kunt gebruiken. Onder de motorkap is de Galaxy S22 Ultra de eerste die draait op de nieuwe Exynos 2200-chipset met royale geheugenconfiguraties. 

Wat betreft het ontwerp verschillen deze nieuwe Galaxy S22-modellen niet echt van de S21 en hebben ze een vergelijkbare camera-indeling. De line-up is echter de eerste met Corning® Gorilla® Glass Victus, dus de schermen, met afmetingen van 6,1 en 6,6 inch, zijn beter uitgerust om vallen te overleven en bieden een betere krasbestendigheid.

Galaxy S22 en S22+ camera’s

Drie camera’s aan de achterzijde zijn voorzien van 12 MP ultragroothoek-, 50 MP groothoek- en 10 MP telefotosensoren met 3x optische zoom. Aan de voorkant vind je een 10MP selfiecamera. Opgenomen video’s met de Galaxy S22- en S22+-camera’s zullen vloeiend zijn, zelfs in beweging, wat mogelijk is geweest dankzij de verbetering in de OIS-correctiehoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *